Cursussen Natuureducatie

HET HOGELAND – Vakland het Hogeland organiseert 2 cursussen over natuureducatie. De cursus “Natuureducatie” gaat over de natuur dichtbij huis en school. Al ontdekkenderwijs leert u de natuur in eigen omgeving te doorgronden. Het is verbazingwekkend hoeveel natuur ons omringt waar we nauwelijks acht opslaan en nauwelijks kennen. Deze cursus leidt tevens op voor vrijwilliger in de natuureducatie voor scholen en activiteiten.

De cursus“ Moestuinieren met kinderen” leert u  als ouder of vrijwilliger bij de school samen met  kinderen groenten en fruit te kweken.

Beide cursussen worden georganiseerd door Vakland Het Hogeland. De cursus Natuureducatie wordt samen met de werkgroep NME van het IVN Noord Groningen gedaan. Beide cursussen worden op 6 woensdagavonden om en om gehouden van 19.00-21.00 uur. De cursus Natuureducatie vindt plaats op de Terra vestiging aan de Hamrik 4 te Winsum en begint op woensdag 13 april en de cursus Moestuinieren bij de vestiging van Terra aan de Onderdendamsterweg in Winsum begint op 6 april.

Voor meer info en aanmelding gasaar  www.vaklandhethogeland.nl.  De cursussen zijn gratis en er is geen voorkennis vereist.

IVN is een landelijke organisatie voor natuur- en milieueducatie met lokale verenigingen. Voor slechts voor € 24,- per jaar lid waarbij je veel faciliteiten krijgt met diverse webinars over de natuur ook dichtbij huis.

Voor meer info www.natuureducatie-winsum.nl of  www.ivn.nl/afdeling/noord-groningen

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.