Het Hogeland tekent glasvezelconvenant met ViberQ

HET HOGELAND – Op 8 maart ondertekende gemeente Het Hogeland het convenant voor de aanleg van glasvezel door het Groningse bedrijf ViberQ. Het convenant bevat afspraken over de aanleg en is een belangrijke stap bij de komst van snel internet.

ViberQ begint in Winsum, Baflo en omgeving. In dat gebied wil het bedrijf ongeveer 5.000 adressen gratis aansluiten op het glasvezelnetwerk. De belangrijkste verbindingspunten zijn er in de afgelopen jaren al aangelegd. Daarmee is dit de snelste partij voor snel internet in dit gebied.

“Onze aannemer begint volgende week met de schouw. Daarbij bespreekt hij met de bewoners waar en hoe de aansluiting gemaakt gaat worden. We willen de aansluitingen in de komende maanden realiseren”, zegt Ronald Verbarendse van ViberQ. “En we kunnen snel omdat onze aanpak afwijkt van andere aanbieders. Dankzij onze samenwerking met het Connecting Europe Broadband Fund hebben we grote slagkracht om deze dorpen in korte tijd van glasvezel te voorzien. Wij zeggen niet alleen dat we aan gaan sluiten, we doen het ook echt!”

Het belang van een snelle internetverbinding is in de afgelopen jaren steeds duidelijker geworden. Thuis werken, online lessen volgen en videobellen zijn enkele voorbeelden waarbij een breedbandverbinding noodzakelijk is.

Inwoners van Winsum, Baflo en omgeving die hun gratis aansluiting willen claimen kunnen dat nog tot en met 24 maart doen via ViberQ.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.