Opvanglocatie in Warffum voor vluchtelingen uit Oekraïne vol

WARFFUM – In zorgcentrum Warfheem in Warffum kunnen inmiddels geen vluchtelingen meer worden opgevangen. Hier was plek voor 100 vluchtelingen en de locatie is nu vol, meldt het gemeentebestuur.

Afgelopen nacht zijn vluchtelingen aangekomen in Warffum die deels zijn opgevangen in Warfheem en deels in de Roakeldaishal, voor noodopvang. De gemeente is op zoek naar andere opvanglocaties, samen met de andere Groningse gemeenten.

Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel mensen die in Oekraïne op drift zijn geraakt, uiteindelijk naar Nederland zullen komen. De noodopvang en begeleiding van de vluchtelingen is een taak van de Veiligheidregio’s en de gemeenten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.