Samen tegen vereenzaming van kwetsbare doelgroepen

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid betekent niet altijd dat je alleen bent, het is een gevoel.

Wist je dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt?

En nog eens een derde van de Nederlanders voelt zich matig eenzaam. En dan hebben we het echt niet alleen over ouderen, eenzaamheid is van alle leeftijden. Wel komt eenzaamheid meer voor onder de alleroudsten. Na de leeftijd van circa 75 jaar kunnen mensen te maken krijgen met een opeenstapeling van verschillende gebeurtenissen die eenzaamheid in de hand werken. Denk hierbij aan het overlijden van de partner, vrienden, of beperkte mobiliteit.

Klik hier en lees meer over eenzaamheid en wat je eraan kunt doen. Laten we samen eenzaamheid stoppen!

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.