Chocolaterie Winsum is naar Hoofdstraat verhuisd

WINSUM – Iwikje la Poutré, Yann Chocolaterie La Poutré, is verhuisd naar de Hoofdstraat W. in Winsum. Zeven jaar geleden begon ze haar zaak aan de Westerstraat. “Het is hier een mooiere en grotere locatie,” zegt ze in de winkel, omringd met oogstrelende bonbons, en ander chocoladewerk.

Iwikje (27) is van opleiding banketbakker en had chocolaterie in het vakkenpakket. Ze vond in Winsum het gat in de markt voor een speciaalzaak voor het betere chocoladewerk. De zaak loopt goed en dan is het tijd om groter te gaan. Wat is het geheim van de chocolatière? “Het begint met de kwaliteit van de chocolade, roomboter, goede likeur en net zo goede andere natuurlijke smaakmakers. En gewoon verstand van chocolade hebben,” zegt ze: “Meer zeg er niet over, want dat is toch het vakgeheim.”

De verhuizing is ongetwijfeld een aanwinst voor de diversiteit van de Hoofdstraat als winkelgebied en het opvullen van leegstaande winkelpanden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.