Winsumer ondernemers doneren ruim vijf duizend euro aan Humanitas

WINSUM – Een symbolische cheque met het bedrag van 5.195 euro erop kregen Dana Ebbekink en Ilze Huizingh van Humanitas voor het kindervakantiewerk. Het is de opbrengst van de Adventkalender actie die Patrick Otter overhandigde namens de Ondernemersvereniging Winsum OVW tijdens de Nieuwjaarsborrel van de OVW in het zaal- en partycentrum De Hoogte.

De opkomst vrijdagavond viel wat tegen, maar, zoals voorzitter Henk Sok het zei: “In de coronatijd konden we elkaar niet ontmoeten, vandaar deze informele borrel, om wat in te halen.” Een borrel die betaald werd door kabelmaatschappij Delta, inclusief Delta-bierviltjes en een presentatie.

Dana Ebbekink bedankte de OVW met een eenvoudige rekensom: “Een vakantie voor een kind kost ongeveer 400 euro. Met dit bedrag kunnen we 13, 14 kinderen een fantastische vakantie bezorgen.” Ineke Bonder mocht de actie Het Hogeland Loopt voor Geluk voor het voetlicht brengen. Op 9 juli vindt het wandelevenement in Winsum plaats waarvan de opbrengst bestemd is voor de kankerbestrijding via de Maarten van der Weijden Foundation.

Henk Sok memoreerde het instellen van het ondernemersfonds door de gemeente, bestemd voor vernieuwende ideeën, de subsidie van 50 duizend voor Promotie Winsum. En natuurlijk nog het grote project voor het upgraden van het Obergum gedeelte van de Hoofdstraat. “Er wordt nagedacht over de ijsbaan. Wat zou het mooi zijn als bij vorst de eerste marathon op natuurijs in Winsum plaats zou vinden. Het zijn nog maar plannen,” zo hield hij nog een slag om de arm. “Kom met ideeën,” hield hij de aanwezigen voor.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.