Koninklijke onderscheiding voor secretaris Zeemanshuis Eemshaven

UITHUIZERMEEDEN – Mark Penninga, secretaris van het Zeemanshuis Eemshaven, kreeg vrijdagmiddag een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Henk Jan Bolding speldde hem in bowlingscentrum Passe Partout in Appingedam het lintje op van de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 2013 is Penninga secretaris van Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen. De stichting exploiteert het Zeemanshuis in de Eemshaven. Dit is ontmoetingsplek voor zeevarenden en beroepschauffeurs die de Eemshaven en de haven van Delfzijl aandoen. Ze vinden er rust en gelegenheid om te sporten en te ontspannen. Aan het Zeemanshuis, dat jaarlijks ruim 10.000 gasten ontvangt, is een geestelijke verbonden. Penninga is naast bestuurslid ook op andere gebieden actief voor het Zeemanshuis.

Mark Penninga is daarnaast langdurig actief geweest binnen de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk in Uithuizermeeden. Sinds 1986 was hij onder meer actief als ouderling en preses. Ook was hij lid van de kerkenraad.

In zijn toespraak meldt burgemeester Henk Jan Bolding onder meer het volgende. “Mark Penninga is een gemotiveerde, betrokken en onbaatzuchtige Hogelandster die zich jaren lang gedreven heeft ingezet voor zijn medemens. Die havens van rust in stand hield aan de monding van de Eems én in Uithuizermeeden. Die dat belangeloos en met oog voor die medemens heeft gedaan.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.