Waterschap zoekt ondernemende bewoners voor sluiswachtershuis

SCHOUWERZIJL – Waterschap Noorderzijlvest zoekt naar een creatieve invulling voor de komende 25 jaar voor het waarhuis bij de sluis in Schouwerzijl. Wie een creatieve bestemming heeft kan zich aanmelden tot en met 19 mei 2022 door middel van het indienen van een planvisie voor het pand.

Een belangrijk doel van deze nieuwe invulling is de lange termijn duurzame instandhouding van het waarhuis met schuur. Het waterschap heeft gebouwen in haar bezit die geen primaire waterstaatkundige functie meer vervullen. Als onderdeel van het beleid cultuurhistorie voert het waterschap een strategie die inzet op de herontwikkeling van deze gebouwen. Sommige van deze panden staan nu leeg en dat is een gemiste kans. Niet alleen kost het jaarlijks beheer en onderhoud, tijd en geld. Het zijn ook unieke objecten, soms monumentaal en met een eigen waterverhaal. Het waterschap wil deze verhalen delen en wil dat het liefst in samenwerking met anderen doen.

In het dorp Schouwerzijl (ten westen van het dorp Winsum) staat het waarhuis Schouwerzijl. Het doel is om de juiste partner te selecteren voor de voormalige sluiswachterswoning te Schouwerzijl. De voorkeur gaat ernaar uit om één partij te vinden die het waarhuis weer nieuw leven in kan blazen.

Er wordt gezocht naar een ondernemer of partij die aansluit bij de ambities van het waterschap en op eigentijdse wijze invulling geeft aan het waterverhaal van dit unieke object.

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.