Centrumkerk in Winsum beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

WINSUM – De Centrumkerk aan de Hoofdstraat in Winsum kan in geval van nood gebruikt worden voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om een tijdelijke opvang van maximaal twee maanden, zo hebben de kerkenraden van de gereformeerde kerk vrijgemaakt (GKV) De Poort en de protestante gemeente Winsum Halfambt (PGWH) laten weten.

De coördinatie van deze opvang vindt volgens beide kerkgemeenten plaats vanuit gemeente Het Hogeland. Of de Centrumkerk daadwerkelijk ingezet zal worden, is nog niet helemaal duidelijk en hangt af van de ontwikkelingen in Oekraïne. Ook het aantal vluchtelingen dat zal worden opgevangen hangt af van de urgentie op dat moment. Hierover houden beide kerkelijke gemeenten en gemeente Het Hogeland uitvoerig contact.

Omdat nog niet precies duidelijk is of en wanneer er vluchtelingen worden opgevangen in de Winsumer Centrumkerk, is er nog niets opgestart met betrekking tot giften. Als er wel vluchtelingen worden opgevangen, wordt dit alsnog in werking gezet. Ook het doneren van kleding en speelgoed is niet rechtstreeks nodig, omdat de kerk hiervoor een beroep zal doen op de Speelgoedbank en Dorcas Winsum. Daar kan uiteraard wel gedoneerd worden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !