Lamsgehakt cous cous en sla. 24 maart 202224 maart 2022 Ingredienten: Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 6 minuten rul. Voeg een klein beetje zout toe. Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de paprika’s en de kikkererwten toe. Breng aan de kook. Kook circa 5 minuten. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn. Roer de bosui en de helft van de peterselie door de gehaktsaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de kropjes little gem in stukjes. Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes. Verbrokkel de feta. Bereidingswijze, totale tijd ongeveer 25 min. Couscous Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Lamsgehakt Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 6 minuten rul. Voeg een klein beetje zout toe. Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de paprika’s en de kikkererwten toe. Breng aan de kook. Kook circa 5 minuten. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de peterselie fijn. Roer de bosui en de helft van de peterselie door de gehaktsaus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de kropjes little gem in stukjes. Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes. Verbrokkel de feta. Serveren Verdeel de couscous, lamsgehakt, little gem, feta en de resterende peterselie over borden en serveer de partjes citroen ernaast Eet smakelijk. Nieuws