
Ingredienten:
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 6 minuten rul. Voeg een klein beetje zout toe.
- Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
- Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de paprika’s en de kikkererwten toe. Breng aan de kook. Kook circa 5 minuten.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Roer de bosui en de helft van de peterselie door de gehaktsaus.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de kropjes little gem in stukjes.
- Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
- Verbrokkel de feta.
Bereidingswijze, totale tijd ongeveer 25 min.
Couscous
- Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Lamsgehakt
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de garam masala circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt in circa 6 minuten rul. Voeg een klein beetje zout toe.
- Halveer de gele paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
- Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de paprika’s en de kikkererwten toe. Breng aan de kook. Kook circa 5 minuten.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Roer de bosui en de helft van de peterselie door de gehaktsaus.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de kropjes little gem in stukjes.
- Halveer de citroen. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de pan. Snijd de andere helft in partjes.
- Verbrokkel de feta.
Serveren
- Verdeel de couscous, lamsgehakt, little gem, feta en de resterende peterselie over borden en serveer de partjes citroen ernaast
Eet smakelijk.