Nico Werkman alsnog in de gemeenteraad

HET HOGELAND – Er begint duidelijkheid te komen in de samenstelling van de fractie van Hogeland Lokaal Centraal. Nico Werkman uit Baflo zal het raadslidmaatschap aanvaarden: “Dat is wel de bedoeling,” zegt hij desgevraagd.

HLC werd na de verkiezingsuitslag voor de gemeenteraad geconfronteerd met het feit dat de lijstduwers Bert Schaap en Anouck Schutter méér stemmen behaalden dan de beoogde nummer 2 op lijst (Werkman) en nummer 3 (Arie Molenhuis). Schutter besloot maandagavond geen gebruik te maken van het recht op de voorkeurszetel. Bert Schaap uit Ulrum accepteerde deze wel.

Uiteindelijk bestaat de raadsfractie die volgende week woensdag 30 maart wordt geïnstalleerd uit Rolf van Bruggen, Bert Schaap en Nico Werkman.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.