Nieuw gezondheidscentrum in Bedum op de hoek Vrije Gang en De Vlijt

BEDUM – In het centrum van Bedum wordt nog dit jaar gestart met de bouw van een nieuw gezondheidscentrum. Initiatiefnemers zijn huisartsenpraktijk ‘De Vrije Gang’ en vastgoedontwikkelaar Urban Healthsquares uit Haren. De oplevering is gepland voor de tweede helft van 2023, zo zegt Urban Healthsquares. Uit de losse pols gaat het om een investering van zo’n vijf miljoen.

Met het nieuwe gezondheidscentrum wordt een groot deel van de activiteiten rondom zorg en welzijn in Bedum op één plek gecentreerd, wat de samenwerking tussen de verschillende zorginstanties zal vergemakkelijken en versterken. De nieuwbouw zelf krijgt ook een mooie centrale plek, namelijk de huidige locatie van de huisartsenpraktijk op de hoek van de Vrije Gang en De Vlijt.

Het project is een samenwerkingsverband van de huisartsenpraktijk en Urban Healthsquares, een vastgoedontwikkelaar met een specialisatie in gezondheidscentra. Het bedrijf investeerde al eerder in de gezondheidscentra in Roden en Haren. De bouw in Bedum zal in de tweede helft van dit jaar van start gaan en de oplevering wordt verwacht in 2023. Gedurende de bouw zal de huisartsenpraktijk op een andere locatie in Bedum gevestigd zijn, er wordt nog gezocht naar een tijdelijk onderkomen.

In het nieuwe gezondheidscentrum zullen – zo zegt Urban Healthsquares – verschillende zorginstanties een plek krijgen, naast huisartsenpraktijk De Vrije Gang zijn dat de Benu Apotheek, Fysiotherapie Den Ommelanden, de GGD, Andringa Podotherapie, TSN Thuiszorg en Buurtzorg. Daarnaast zijn er op dit moment gesprekken met een aantal partijen die op dagdeel basis gaan deelnemen in het centrum, o.a. met medisch laboratorium Certe, Carin Pool voedingsbureau, de Ludwig Kliniek en Hoorcentrum Westerkwartier.

Foto: het huidige gezondheidscentrum in Bedum

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.