GGD Groningen begint met vaccineren in Uithuizen en Leens

HET HOGELAND – Komende week breidt GGD Groningen het aantal vaccinatielocaties in de provincie verder uit. Vanaf dinsdag 29 maart kan men in Uithuizen terecht voor een vaccinatie of booster tegen corona. Vanaf donderdag 31 maart is dat ook mogelijk in Leens.

In beide plaatsen gaan tijdelijke vaccinatielocaties van start. Uithuizen Vanaf 29 maart 2022 op dinsdagen tussen 9:30 en 16:00 uur Sportcentrum de Mencke Sportlaan 4 9981 JZ Uithuizen. Leens Vanaf 31 maart 2022 op donderdagen tussen 9:30 en 16:00 uur Sportcentrum Leens Breekweg 4 9665 TE Leens.

Op deze tijdelijke vaccinatielocaties kunt u zonder afspraak terecht voor een 1e , 2e of 3e vaccinatie of booster tegen corona. Ook is het mogelijk om op afspraak een herhaalprik tegen corona te halen na ontvangst van een uitnodigingsbrief. Zuidhorn sluit De priklocatie in Zuidhorn sluit na zondag 27 maart de deuren. De mensen die daar na zondag nog een afspraak hadden staan zijn gebeld om de afspraak te verzetten.

Andere vaccinatielocaties in de provincie Groningen zijn in stad Groningen aan de Osloweg en in HanzePlaza (Protonstraat), Veendam, Grootegast, Stadskanaal, Scheemda, Appingedam, Hoogezand, Winsum, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Leens en Uithuizen.

Alle informatie over vaccinaties en vaccinatielocaties is te vinden op www.ggd.groningen.nl 

Er zijn mensen die geen boostervaccinatie met een mRNA-vaccin willen en er zijn mensen die om medische redenen niet geboosterd kunnen worden met een mRNA-vaccin. Deze mensen kunnen nu kiezen voor een boostervaccinatie met het Janssen-vaccin. Sinds woensdag 23 maart kunnen zij hiervoor via 0800-1295 en afspraak maken. Vanaf vrijdag 25 maart wordt gestart met vaccineren. Landelijk gebeurt dit op 13 locaties. In Groningen wordt de Janssen-booster alleen gegeven in Hanzeplaza aan de Protonstraat. Hiervoor is een afspraak nodig: er is geen sprake van vrije inloop.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.