Artemissers actief op Schiermonnikoog en in Leeuwarden

SCHIERMONNIKOOG – Met een tweede plaats voor Henrieke Koopman uit Winsum bij de vrouwen 35+ en een derde plaats voor Martin Stevens uit Zwolle bij de mannen 45+ op de 10 kilometer en nog een tiental goede resultaten op deze afstand en op de 16.1 kilometer kwam Artemis zaterdagmiddag op Schiermonnikoog uitstekend voor de dag.

Groningen Atletiek organiseerde samen met de gemeente Schiermonnikoog en bijgestaan door vele vrijwilligers al weer de 19e editie van de Monnikenloop. Het weer was zonnig met een matige wind. Het was op het mooie wadden-eiland goed toeven voor de supporters en de deelnemers op de 5, de 10 en de 16.1 kilometer. Inclusief de jeugd finishten er totaal ruim 1450 lopers.

De routes van de drie afstanden met start en finish voor de Tox bar aan de Reeweg waren zeer gevarieerd en kenden vele hoogtemeters. De lopers op de 10 kilometer pakten vanuit het dorp eerst een zwaar stuk op het Westerstrand om via de vuurtoren, de Westerplas en de waddendijk terug te keren naar het dorp. De deelnemers aan de 16.1 kilometer gebruikten vanaf de vuurtoren het schelpenduinpad in noordoostelijke richting tot aan het strandpaviljoen om daarna via het dorp terug te keren voor ook een rondje Westerplas.

Namens Artemis waren vijf leden actief op de 16.1 kilometer en zeven leden op de 10 kilometer. Op de 10 kilometer behaalde Henrieke Koopman (zie foto, 1477) een uitstekende tweede plaats bij de vrouwen 35 in 51.25 minuten. Met deze tijd verbeterde ze ook haar oude toptijd op deze afstand met 3.57 minuten. Wineke Snippe uit Winsum  liep eveneens een persoonlijk record. Haar tijd van 1.06.51 uur betekende een verbetering ten opzichte van haar oude toptijd van 1.43 minuten. De tijden van de overige Artemis vrouwen waren: Jissy Clevering (Den Andel) 1.09.18 uur, Marianne Waterman (Sauwerd) 1.14.01 uur en Claudia van Muil (Den Andel) 1,14.51 uur. Bij de Artemis mannen op de 10 kilometer werd Martin Stevens derde bij de mannen 45 in 45.52 minuten. Good old Koos Durenkamp (Winsum) klokte als 11e bij de mannen 65 een tijd van 1.00.07 uur.

Op de 16.1 kilometer was Simone Binnema uit Eenrum de enige vrouwelijke afgevaardigde van Artemis. Zij verweerde zich echter kranig en eindigde met een tijd van 1.22.09 uur als 6e bij de vrouwen 45. Van de vier Artemis mannen was Jaap Smith uit Baflo de snelste met een tijd van 1.17.15 uur. Dit leverde hem een 11e plaats bij de mannen 45 op. Bij de mannen 55 werden Jan Vos (Uithuizen) en Wim Ammeraal (Leens) respectievelijk 9e en 10e. Hun tijden 1.19.25 uur en 1.19.26 uur. Peter van Ooijen uit Warfhuizen finishte als 52e  in 1.33.19 uur.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde, gezellige en zonnige Monnikenloop.

Rondje Goutum

Janneke Cazemier uit Warffum was zondag een van deelneemsters aan de halve marathon in Leeuwarden. Deze halve marathon, genaamd Rondje Goutum, werd georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging Leonitas en vond plaats aan de zuidkant van de Friese hoofdstad. De route volgde de dorpen Goutum, Wirdum en Swichum.

De Warffumse kwam als vijfde bij de vrouwen binnen na 1.59.54 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.