KNVB primeur bij VV Eenrum

EENRUM – Met de deelname aan de landelijke pilot van de KNVB voor de ontwikkeling van interne voetbalscholen heeft VV Eenrum een primeur van jewelste te pakken. De Eenrumers zijn 1 van de 5 voetbalverenigingen in Nederland die deelnemen aan deze pilot.

Dat VV Eenrum grote ambities heeft werd recent al duidelijk met de aanstelling van Winsumer Klaas van der Ploeg als Hoofd Jeugdopleiding. De enorme groei van de jeugdafdeling in de afgelopen twee jaar bij VV Eenrum is bij de KNVB ook niet onopgemerkt gebleven. “Het is geweldig dat dit uiteindelijk heeft geresulteerd in deze prachtige kans”, uit Dimietri Meijer op trotse wijze. De voorzitter van de jeugdcommissie van de Eenrumers is ook de kartrekker van dit nieuwe ambitieuze project.

Inmiddels beschikken de Eenrumers over een werkgroep met enthousiastelingen en specialisten op verschillende vakgebieden. Hiermee probeert de voetbalvereniging de organisatie zo goed mogelijk neer te zetten. Medewerker voetbalontwikkeling bij de KNVB Douwe de Val is nauw betrokken bij deze pilot. De Val: “Voor ons als KNVB is het belangrijk om deze pilot goed uit te rollen. Het doel is dat deelnemende verenigingen aan het begin van volgend seizoen hun eigen extra voetbalactiviteiten met de voetbalschool kunnen aanbieden”. VV Eenrum is met VV ONT uit het Friese Opeinde de enige noordelijke club, de andere 3 clubs komen allen uit het zuiden des lands.

Volgens Dimietri Meijer zit VV Eenrum nog volop in de voorbereiding, omdat er logischerwijs nog flink wat geregeld en neergezet moet worden. Hij vertelt: “Vanaf begin mei, vlak na de meivakantie, zal de pilot gaan starten en zal er zes weken lang op de zondagochtend een programma worden neergezet. Het is overigens belangrijk om te vermelden dat we dit apart van onze vereniging neer gaan zetten, uiteraard in samenwerking met. Het moet zeker niet gezien worden als een soort van derde training, de pilot vormt juist een prachtige aanvulling. Daarnaast zal er in samenwerking met de KNVB ook de nodige aandacht zijn voor de opleiding van onze jeugdtrainers, want ook hierin willen we als club de nodige stappen maken.” In de komende periode, wanneer de voorbereiding iets verder gevorderd is, is de club van plan om meer details over de pilot naar buiten te brengen.

Foto: Dimietri Meijer van VV Eenrum en Douwe de Val van de KNVB

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.