Informatieavond Het Hogeland Loopt voor Geluk

WINSUM – In de kantine van voetbalvereniging Winsum wordt woensdag 6 april een informatie-avond gehouden over het evenement Het Hogeland Loopt voor Geluk.

Het Hogeland Loopt voor Geluk is het vervolg van de Samenloop voor Hoop-evenementen. Het gaat bij dit nieuwe initiatief om een samenwerking met de Maarten van der Weijden Foundation. Tijdens het evenement wordt geld ingezameld voor één van de onderzoeksdoelen tegen kanker. Deze onderzoeksdoelen worden door de medische adviesraad van de Maarten van der Weijden Foundation geselecteerd.

Het Hogeland Loopt voor Geluk vindt op 9 juli plaats op het sportpark in Winsum. Het is een 12-uurs wandelestafette, waarbij deelnemers in teams met elkaar lopen en elkaar aflossen. Van elk team moet altijd minimaal één persoon aan het wandelen zijn op het uitgezette parcours. Er zijn naast het wandelevenement ook andere activiteiten, zoals muziek, een markt en activiteiten voor de jeugd. Tijdens het evenement vieren de deelnemers het leven en staan stil bij de mensen die niet het geluk hebben gehad te genezen van kanker.

De allereerste editie van Lopen voor Geluk wordt in Het Hogeland georganiseerd. De insteek is dat uit elk dorp van de gemeente één team deelneemt aan Lopen voor Geluk en dat Hogelandsters zich zo samen inzetten tegen kanker en geld ophalen voor kankeronderzoek.

Na de kick-off op 9 maart vindt woensdag 6 april de eerste informatie-avond over het evenement plaats. De inloop is om 19.30 uur en de uitleg over het evenement start om 20.00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.