Spaghetti met asperges. 31 maart 202231 maart 2022 Ingrediënten, 4 personen. Olie, azijn en specerijen zout azijn peper nootmuskaat 1 flinke snuif witte asperges 1 kg krulpeterselie ½ bos Zuivel boter 2 Klonten Parmezaanse kaas 100 g Eieren 4 stuks Deegwaren spaghetti400 g Bereiding Breng een pan met gezouten water aan de kook. Zet ook een andere pan met water en azijn op het vuur.Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.Breek vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af en snijd de asperges verder in stukken. 1 klont boter Zet een pan met een klont boter en olijfolie op het vuur. 400 g spaghetti Kook de pasta gaar in de kookpot met gezouten water. peper zout Stoof de asperges aan in de hete vetstof en kruid ze met peper en zout. 100 g Parmezaanse kaas Rasp de Parmezaanse kaas. 4 eieren Pocheer de eieren in de pan met water en azijn. 1 klont boter 1 flinke snuif nootmuskaat peper zout Voeg extra boter toe aan de asperges, gevolgd door een soeplepel van het kookvocht van de pasta en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng de asperges verder op smaak met een flinke snuif nootmuskaat, peper en zout. Doe de pasta erbij als hij gaar is met wat extra kookvocht van de pasta. ½ bos krulpeterselie Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de pasta met asperges. peper zout Serveer de pasta met asperges in een diep bord. Werk het pastagerecht af met de eitjes en een extra snuifje zout en peper. Eet smakelijk. Nieuws