
Ingrediënten, 4 personen.
Olie, azijn en specerijen
- zout
- azijn
- peper
- nootmuskaat 1 flinke snuif
witte asperges 1 kg
- krulpeterselie ½ bos
Zuivel
- boter 2 Klonten
- Parmezaanse kaas 100 g
- Eieren 4 stuks
Deegwaren
- spaghetti400 g
Bereiding
Breng een pan met gezouten water aan de kook. Zet ook een andere pan met water en azijn op het vuur.Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.Breek vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af en snijd de asperges verder in stukken.
1 klont boter
Zet een pan met een klont boter en olijfolie op het vuur.
400 g spaghetti
Kook de pasta gaar in de kookpot met gezouten water.
- peper
- zout
Stoof de asperges aan in de hete vetstof en kruid ze met peper en zout.
- 100 g Parmezaanse kaas
Rasp de Parmezaanse kaas.
- 4 eieren
Pocheer de eieren in de pan met water en azijn.
- 1 klont boter
- 1 flinke snuif nootmuskaat
- peper
- zout
Voeg extra boter toe aan de asperges, gevolgd door een soeplepel van het kookvocht van de pasta en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng de asperges verder op smaak met een flinke snuif nootmuskaat, peper en zout.
Doe de pasta erbij als hij gaar is met wat extra kookvocht van de pasta.
- ½ bos krulpeterselie
Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de pasta met asperges.
- peper
- zout
Serveer de pasta met asperges in een diep bord. Werk het pastagerecht af met de eitjes en een extra snuifje zout en peper.
Eet smakelijk.