Girlsday: meer vrouwen de techniek in

NOORD-GRONINGEN – Donderdag 7 april, op Girlsday, sturen vijf scholen in Noord-Groningen, waaronder AOC Terra Winsum, er 250 meiden op uit. Ze worden enthousiast gemaakt voor een baan in de techniek. ‘Een divers team komt sneller tot creatieve oplossingen.’

Slechts 14% van de Nederlandse technici is vrouw. Dat kan zo niet langer. Daarom openen bedrijven op Girlsday hun deuren. Aanstaande donderdag 7 april is het zover en maken de leerlingen uit het tweede leerjaar kennis met de wereld van bèta, techniek en IT. Zij krijgen een rondleiding in een technisch bedrijf én mogen zelf aan de slag.

De vacatures liggen in de sector voor het oprapen, sterker nog: 80% van de technische bedrijven verwacht de komende vijf jaar met onvoldoende personeel te zitten. Doodzonde dus, als de helft van de bevolking zich niet aangesproken voelt. ‘Mannen kunnen simpelweg niet aan alle vraag voldoen’, duidt programmaleider Claudia Konert het belang van Girlsday. ‘Bovendien staan we voor ingewikkelde vraagstukken. Neem bijvoorbeeld de overgang naar duurzame energie. Een divers team komt sneller tot creatieve oplossingen. Vrouwen kunnen in de technieksector dus echt iets toevoegen. Hun aanwezigheid is geen luxe, maar noodzaak.’

En dus trekken 250 leerlingen er op uit. In passende werkkleding gaan ze langs bij bedrijven als energieleverancier Engie en Chemie Park Delfzijl. Wie weet zijn het over een aantal jaar technische professionals. Ongetwijfeld denken ze dan nog eens terug aan deze dag.

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !