Voltage en Tim Birkenholz komen zaterdag naar Baflo

BAFLO – Zaterdag 9 april organiseert Stichting Live Noord optredens van de band  Voltage en Tim Birkenholz in zalencentrum Concordia te Baflo. Kaarten zijn te koop bij Coop Verstraete in Baflo en bij Sporthuis Winsum. Voor verkoop € 12,50 kaarten aan de zaal € 15.00. Zaal is open om 20.30 uur.

In 2011 werd Voltage opgericht door Dave Vermeulen. In eerste instantie speelde de band covers, maar al snel creëerden ze ook eigen muziek. In 2012 brachten ze hun eerste single uit en in 2015 was het debuutalbum Travellin’ Men een feit. In datzelfde jaar deed Dave mee aan The Voice of Holland, waar hij tweede werd. Dit resulteerde in succesvolle optredens voor Voltage, waaronder eigen clubtours door heel het land, verschillende festivals zoals Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s. In 2017 bracht de band een tweede album uit, genaamd Around The Bend. Wederom een puur en allesbehalve mainstream album, aangevuld met invloeden uit de genres americana en country.

Vandaag de dag bestaat de band uit het viertal Dave Vermeulen (zang en gitaar), Ruard Sanders (gitaar), Kai Liebrand (bassist, zang) en Bart Candel (drum). Op 1 mei 2020 brachten ze hun derde album uit: It’s About Time! Een album met een duidelijk thema, als een kloppend boek.

Tim Birkenholz

Tim Birkenholz (29) is een zanger en gitarist uit het noorden van Nederland die afgelopen jaren naam heeft opgedaan in bluesrock sensatie Electric Hollers. Zo stond hij met de band in de finale van de Dutch Blues Challenge en onder andere voorprogramma’s van Ten Years After en King Of The World. Daarnaast heeft hij samen gespeeld met Ralph de Jongh en Ruben Hoeke Band.

Gewapend met een drumcomputer, looper en zijn kenmerkende energie speelt Tim eigen interpretaties van verschillende covers van muziek uit de jaren 60 en 70 in een modern jasje. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers. Tim heeft over de jaren vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en Americana uit de jaren 60 en 70. Het geluid van Tim wordt regelmatig vergeleken met Peter Green, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Rory Gallagher.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.