RaitdaipRun 2022 groot succes

SAUWERD – Ruim 200 deelnemers verschenen aan de start van de 13e editie van de RaitdaipRun. Anke Bijma, een van de organisatoren, was blij met het grote aantal lopers die zaterdagmiddag onder prima weersomstandigheden hun meters maakten in en rondom Sauwerd.

“Eindelijk was het na twee jaar van afzeggen weer zover en het was een groot succes. Een ander succes is dat ‘onze’ Eva 3e werd bij de vrouwen op de 10 mijl”, laat Anke Bijma names de organisatie weten.

De run werd georganiseerd door Loopgroep de RaitdaipRunners te Sauwerd. Voor de jeugd (13-17 jaar) en volwassenen waren er drie afstanden te lopen: 5 km, 10 km en 10 mijl. Voor kinderen van 4-12 jaar was er de Kidsrun van 1,5 km. De loop voert door het mooie Reitdiepdal en het dorp Sauwerd. De dag startte met sneeuw, maar gelukkig werd het ’s middags mooi loopweer met een nog wel straffe noordoosten wind. Na afloop kreeg iedereen een kleine attentie.

Dit jaar was het des te gezelliger met Arwin Nimis, de enthousiaste en humorvolle spreekstalmeester, en de ijskraam Froyo2go van Ina Damstra. Door het koude weer was deze omgetoverd tot knakworstenkraam. Ubbegaheem had de deuren geopend om een hapje of drankje te kunnen nuttigen.

Dankzij de vrijwilligers en de sponsoren was het weer een geslaagde editie. We gaan ons vol enthousiasme voorbereiden op de 14e RaitdaipRun op 1 april 2023.

Voor de uitslagen klik hier

Voor meer informatie over de Run, zie: www.raitdaiprunners.nl  Voor de laatste nieuwtjes en informatie, volg de Raitdaiprunner op Facebook en Instagram.

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.