Gemeentelijke voorleeskampioenen strijden voor plaats in landelijke finale

HOOGEZAND – Op woensdag 13 april strijden de Groningse finalisten in theater Kielzog in Hoogezand om de titel Provinciale Voorleeskampioen en een plaats in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd. De provinciale finale begint om 14.00 uur. De organisatie is in handen van Biblionet Groningen en de presentatie wordt verzorgd door The Full Minties.

Dit jaar hebben maar liefst 160 scholen in de provincie Groningen hun schoolkampioen aangemeld. Lieneke van Het Prisma in Uithuizermeeden zal gemeente Het Hogeland vertegenwoordigen in de provinciale finale, waarin ze het moet opnemen tegen 7 andere finalisten:

  • gemeente Eemsdelta: Jordin
  • gemeente Groningen: Kiki
  • gemeente Midden-Groningen: Dieke en Meerte
  • gemeente Oldambt: Bjarne
  • gemeente Stadskanaal: Hugo
  • gemeente Westerkwartier: Maud

De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. De Groningse winnaar neemt het op 25 mei op tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de extra feestelijke landelijke finale van De 29e Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in TivoliVredenburg in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2022 noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd aan een breed publiek laten zien dat (voor)lezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie vind je op www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.