Ingeborg Nienhuis winnaar schrijfwedstrijd

VIERHUIZEN – Ingeborg Nienhuis uit Vierhuizen is winnaar geworden van de Nedersaksische schrijfwedstrijd. De schrijfster en streektaaldeskundige werd gelauwerd voor het verhaal in het Gronings over een zoontje van een zeeman die bijzondere dingen meemaakt in het gezin.

De tweejaarlijkse schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door het Drentse Huus van de Taol. Sinds twee jaar is het niet alleen een wedstrijd voor Drenthe maar voor het hele Nedersaksisch taalgebied. Dit jaar waren er zestig inzendingen. Nienhuis won 250 euro aan cadeaubonnen, een boekenpakket en een geel tafeltje. Dat gele tafeltje was ook het thema van de schrijfwedstrijd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.