Bouwbedrijfsleven Uithuizen steunt rommelmarkt voor Oekraïne

UITHUIZEN – De gezamenlijke bedrijven actief in de bouwsector in Uithuizen hebben besloten dit jaar eenmalig de grote rommelmarkt van de Protestantse Gemeente Uithuizen op zaterdag 9 april a.s. te ondersteunen. Het is gebleken dat de diverse rommelmarktcommissies in de gemeente Het Hogeland bijna allemaal het bijltje er bij neer hebben gegooid. Dit vanwege de stortkosten, die nu dit jaar voor het eerst door de gemeente volledig worden doorbelast. Daardoor is het voor de commissies feitelijk niet meer lonend om zoveel energie in het ophalen en het verkopen van de tweedehandsgoederen te steken.

Ondanks deze tegenvaller heeft de rommelmarktcommissie in Uithuizen besloten om toch door te zetten met de organisatie. De bedrijven willen daarom dit jaar hun steun hieraan verlenen. En dat mede omdat de helft van de opbrengst naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne gaat.

De gezamenlijke bouwbedrijven zijn van mening dat het overheidsbeleid burgerinitiatieven zou moeten stimuleren en niet moet ontmoedigen. Hergebruik van tweedehandsgoederen is toch ook een onderdeel van de duurzaamheidsagenda van de overheid. De rommelmarkten in Noord-Groningen vervullen hierin een belangrijke rol. Ook is het een belangrijke inkomstenbron voor de verenigingen om hun jaarlijkse kosten daarmee te kunnen dekken.

De actie wordt ondersteund door de volgende bedrijven: Bouwbedrijf Kremer, Bouwbedrijf De Ridder, Bouwbedrijf Dijksterhuis, Sietsema Aannemersbedrijf, Technisch Centrum Jansen en Hamminga Bouw- en Tuinmarkten.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.