Kloppend hart van Harlem Lake naar Andledon

DEN ANDEL – Aanstaande zondagmiddag (10 april) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van het duo Janne Timmer en Dave Warmerdam, de kern van de blues rock band Harlem Lake.

Harlem Lake is een jonge bluesrock band uit de Haarlemmermeerpolder. Johan Derksen presenteerde hun debuutplaat in blueshoofdstad Grolloo en omschreef het album als ‘onnederlands goed’. Dit jaar vertegenwoordigt Harlem Lake ons land tijdens de European Blues Challenge in Malmö. Janne Timmer en Dave Warmerdam vormen het kloppend hart van de band. Ze schrijven de muziek en dragen samen een visie uit: mensen ontroeren, inspireren en de wereld weer kennis laten maken met de echte ‘soul’ van de muziek zoals je hoorde bij bands in de jaren 70. Dat doen ze net zo lief met hun 12-mans band, als met zijn tweeën.

Het duo brengt Americana, blues en soul. Bijzonder is dat Dave Warmerdam voor de gelegenheid zijn Hammond orgel bespeelt.  Ondanks zijn jonge leeftijd (21), behoort Dave tot Nederlands beste hammond-spelers op dit moment, naast de overige keys die hij bespeelt. Sanne haar soulvolle stem komt goed uit bij de toetsen. Ze heeft een krachtig en uniek geluid, zowel rauw als teder, met een kippenvel-vibrato die doet denken aan Beth Hart. Samen brengen zij herkenbare soul en blues muziek, aangevuld met eigen werk van hun band Harlem Lake.

Het optreden van het duo start aanstaande zondag 10 april om 15:00 uur. Het Cultuurerf opent de deuren om 14:30 uur. De toegang tot het optreden is niet gratis.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.