Zeer geslaagd Peter Russchen Open-tennistoernooi

BEDUM – Van 1 t/m 3 april  is het Peter Russchen Open tennistoernooi gehouden bij LTC Bedum. Voor veel dubbelspelers uit Bedum en omstreken was dit een mooie gelegenheid om weer wat wedstrijdritme in de buitenlucht op te doen vlak voor de start van de competitie.

De hele planning van de donderdag viel in het water door onverwachte sneeuwval en veel nattigheid op de baan. Gelukkig kon het donderdagprogramma in de resterende dagen toch worden afgewerkt dankzij een uitstekende planning en in goed overleg met de deelnemers. Het bleef verder gelukkig (bijna) droog, maar wel fris en winderig.

Er waren in totaal 89 deelnemers. De jongste deelnemer was 17 jaar en de oudste ruim over 70 jaar.

Er was gedurende twee jaar geen voorjaarstoernooi georganiseerd in Bedum van wege de coronaperikelen. Elke speler was blij dat het ‘normale’ sportleven weer op gang is gekomen en er werd met veel plezier gespeeld. Hoofdsponsor Peter Russchen (fotografie, webdesign en cursussen) speelde zelf ook mee en was erg te spreken over de vlekkeloze organisatie. Subsponsor was Tennisschool Hogeland.

Er werden 61 wedstrijden afgewerkt in de klassen 6, 7 en 8. De winnaars van het toernooi zijn:

Dames dubbel 6                     : Shary Bakker en Ilse Meekma

Heren dubbel 6                       : Gerard van Bruggen en Hans van Onsenoord

Gemengd dubbel 6                 : Dennis Smedes en Alien van den Berg

Heren dubbel 7                       : Obie Nieuwdam en Thijs Pots

Gemengd dubbel 7                : Tjerk Elzinga en Titia Iwema

Heren dubbel 7 (50 plus)       : Jan Schoemaker en Bert Smit

Gemengd dubbel 7 (50 plus) : Arthur Vermeij en Titia Iwema

Heren dubbel 8                      : Peter van Dijk en Jordy Hoeksema

Gemengd dubbel 8                : Freddy Schuitema en Marleen van der Wal

Voor alle uitslagen klik hier

Het is een prachtig toernooi geworden waarin geen enkele wanklank is gevallen. De finales waren erg spannend en er werd hard gestreden. De gemengd dubbel 8 finale tussen Freddy Schuitema en Marleen van der Wal aan de ene kan van het net en Marthe van Os en Richard Hut aan de andere kant, duurde maar liefst ruim 2,5 uur. De eerste set moest door middel van een tie-break worden beslist. Toen de setstand uiteindelijk 1-1 werd, moest een super-tiebreak de beslissing brengen.

Het gezellige clubgebouw was de hele week uitstekend gevuld met spelers en publiek. Gelukkig was er een goede bezetting achter de bar door onze vrijwilligers die iedereen van eten en drinken hebben voorzien. Complimenten daarvoor.

Om de kosten van het toernooi te dekken is er een verloting gehouden waarbij erg leuke prijzen te winnen waren. Op de Facebook pagina van LTC Bedum staan mooie (actie)foto’s van veel deelnemers, uiteraard gemaakt door de hoofdsponsor.

LTC Bedum kijkt intussen al weer uit naar het ouder+kind toernooi dat op zaterdag 23 april wordt georganiseerd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !