Aardbevingscoaches blijven actief in Het Hogeland

HET HOGELAND – Het gemeentebestuur heeft besloten ook in de periode van juli 2022 tot en met 2025 gebruik te maken van aardbevingscoaches. De aardbevingscoaches zijn ruim twee jaar geleden met hun werkzaamheden begonnen.

Ze bieden inwoners een luisterend oor en helpen bij praktische zaken die te maken hebben met de gevolgen van aardbevingen. Uit de praktijk blijkt dat inwoners de aardbevingscoach een laagdrempelige manier vinden om onafhankelijk contact te leggen. De inwoners voelen zich gehoord. Dit blijkt ook uit het onderzoek van een extern bureau naar de ervaringen van inwoners met de ondersteuning van de aardbevingscoaches in Het Hogeland.

Vorig jaar is de versterking in Het Hogeland op gang gekomen. Ook tijdens deze versterkingsoperatie kunnen inwoners bij de aardbevingscoaches terecht voor hulp. De coaches zijn in dienst van Mensenwerk Hogeland. Het Rijk heeft voor de jaren 2021 tot en met 2025 tien miljoen euro aan de aardbevingsgemeenten beschikbaar gesteld voor onder meer sociale en emotionele ondersteuning van gedupeerden. Het Hogeland ontvangt hiervoor jaarlijks ruim twee ton.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.