College stemt in met definitief ontwerp Oosterstraat en omgeving Warffum

WARFFUM – Het college van b. en w. heeft ingestemd met het definitief ontwerp voor de herinrichting van de Oosterstraat en omgeving in Warffum. In dit definitieve ontwerp heeft de gemeente de laatste punten rondom het aangepaste conceptontwerp voor de herinrichting van de Oosterstraat en een deel van de Stationsweg verwerkt.

Deze punten hebben de leden van de werkgroep voor de herinrichting Oosterstraat e.o. aangevuld met het Comité Ruimtelijke ordening Warffum (CROW) op 28 februari 2022 met elkaar besproken. Zij hebben de inbreng van andere inwoners en belanghebbenden over de openstaande vragen en opmerkingen over het ontwerp meegenomen. Het ontwerp heeft hiermee genoeg draagvlak onder de inwoners en andere belanghebbenden.

Lees verder onder de foto

Van het definitieve ontwerp zijn afbeeldingen gemaakt die een goed beeld geven hoe de weg er uit komt te zien. Het definitieve ontwerp, de afbeeldingen en een uitleg plaatst de gemeente in de eerste helft van april op hethogeland.nl/oosterstraatwarffum.Ook zijn het ontwerp en de afbeeldingen vanaf half april drie weken lang in te zien in Dorpshuis Warffum. De gemeente gaat nu verder met het in detail uitwerken en aanbesteden van de werkzaamheden. Naar verwachting start de uitvoering eind augustus 2022 en duren de werkzaamheden ongeveer 4 maanden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.