Feestelijke opening veerdienst op Noorwegen vanuit Eemshaven

EEMSHAVEN – Burgemeester Henk Jan Bolding en Groningen Seaports-topman Cas König openden gisteren met een druk op de symbolische knop de nieuwe terminal van de veerdienst van Holland Norway Lines (HNL). Dat was meteen het officiële startsein voor de nieuwe veerverbinding tussen de Eemshaven en Kristiansand van Holland Norway Lines (HNL) geopend.

De aftrap werd onder anderen bijgewoond door Commissaris van de Koning René Paas. De eerste afvaart werd gevierd met een korte ceremonie en rondleidingen op het schip voor de 300 genodigden. De terminal is het aankomst- en vertrekpunt van cruiseferry MS Romantika die drie keer per week tussen de Eemshaven en Kristiansand in Noorwegen vaart. Voor de veerdienst zijn al zo’n 80.000 passagiers geboekt voor de komende maanden. In een relatief korte periode heeft Holland Norway Lines veel werk verzet: de terminal in de Eemshaven werd gerealiseerd, in Kristiansand werd een kantoor geopend. En er werd een volledige organisatie van 30 man walpersoneel opgetuigd.

Op dit moment werkt de veerdienst samen met een aantal bedrijven uit de regio. “Met deze nieuwe lijn verbinden we twee regio’s en twee landen. Daarnaast bevorderen we de infrastructuur voor de ondernemers in beide landen. Het opent een wereld vol nieuwe ervaringen en mogelijkheden,” zo zei Bart Cunnen, CEO van Holland Norway Lines.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.