Unieke foto-expositie ‘Uithuizen en de oorlog’

UITHUIZEN – De Uithuizer Jan Ekema organiseert van zaterdag 16 t/m zaterdag 23 april en op 4 en 5 mei de foto-expositie ‘Uithuizen en de oorlog’, over de Tweede Wereldoorlog in Uithuizen in de Jacobikerk in het hart van het dorp. De expositie zou in 2020 plaatsvinden, 75 jaar na de bevrijding. Corona gooide echter roet in het eten.

Ekema is een enthousiast amateurhistoricus die de afgelopen jaren zeer veel informatie heeft verzameld over de gebeurtenissen in en rond deze oorlog.

Inmiddels is zijn collectie nog wat verder uitgebreid en geeft deze expositie een interessante blik op een donkere periode in de geschiedenis van Uithuizen en Nederland.

Hij is in het bezit gekomen van veel uniek foto materiaal en heeft bij deze foto’s zeer veel gegevens weten te verzamelen. Zo heeft hij van bijna alle Uithuizers die slachtoffer zijn geworden van het oorlogsgeweld verhalen weten te achterhalen. Daarnaast heeft hij veel gedetailleerde gegevens van neergestorte vliegtuigen en ondergedoken Joden. Deze verhalen en foto’s zullen te zien zijn in de Jacobikerk in Uithuizen.

De tentoonstelling is op de genoemde dagen geopend van 13.00 – 17.00 uur en de toegang is gratis. De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 16 april om 13.00 uur. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Het Hogeland.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.