Alzheimer Café Winsum e.o. “Dementie en diagnostiek in het ziekenhuis”

WINSUM – Donderdag 21 april is Jannie Drijfhout te gast bij Alzheimer Café Winsum e.o. Zij heeft jarenlang als verpleegkundig consulent op de afdeling geriatrie in het Martini Ziekenhuis gewerkt. Met elkaar gaan we in gesprek over ouderen in het ziekenhuis.

Daarbij komen vragen aan de orde als: Wat is een geriater, en wanneer krijg je met geriatrie of de geriater te maken? Wanneer je naar het ziekenhuis wordt verwezen met de vraag om onderzoek naar dementie, wat voor onderzoeken kun je dan verwachten en krijg je ook met een verpleegkundig consulent geriatrie te maken? Gaat dit via de poli, of ook via opname? Hoe worden mensen met dementie begeleid in het ziekenhuis? Wordt er extra aandacht aan hen geschonken?

Uiteraard kunnen er daarna uitgebreid vragen over dit onderwerp worden gesteld en ervaringen worden gedeeld.

Hoewel we het liefst willen dat iedereen vrijblijvend binnen kan lopen en aan kan schuiven, is het deze keer nog nodig dat we dat anders doen. Omdat we vanuit de locatie nog aan een maximaal aantal mensen gebonden zijn, is het nodig dat u zich als bezoeker aanmeldt. Dat kan op de volgende manieren: via email: alzheimercafe.winsum@alzheimervrijwilligers.nl of telefonisch: 0595-441920 (Anneke Bakema).

Bij aanmelding graag aangeven met hoeveel personen u wilt komen, en een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent als de bijeenkomst onverhoopt toch geannuleerd moet worden.

De tafels en stoelen zijn zo neergezet dat de fysieke onderlinge afstand voldoende is. We begeleiden u naar een geschikte plaats. Een mondmasker is niet verplicht maar mag natuurlijk wel gedragen worden. We houden onderling zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Bij gezondheidsklachten die passen bij Covid-19 blijft u natuurlijk thuis. Het is prettig wanneer u zich dan even afmeldt

We kijken er naar uit om weer samen te kunnen zijn.

Donderdag 21 april bent u vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Alzheimer Café Winsum e.o. in zorgcentrum Winkheem, Borgweg 48 in Winsum. Het programma begint om 19.30 uur en rond 21.00 uur wordt de avond informeel afgesloten. De toegang is als altijd gratis.

Wilt u meer informatie over de activiteiten van het Alzheimer Café Winsum e.o. en de andere Café’s in de provincie, dan kunt u een kijkje nemen op de website www.alzheimer-nederland.nl/regios/groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.