Prachtig theaterspektakel leerlingen HHC Uithuizen

UITHUIZEN – Met “De dag dat de boom sprak…” liet de toneelgroep van Het Hogeland College Uithuizen weer van zich horen. Op donderdag 7 en vrijdag 8 april werd in de schitterende tuin van boerderij “Cleveringaheert” vlakbij Uithuizen weer een groots opgezet theaterspektakel opgevoerd. Maar liefst 50 enthousiaste leerlingen en docenten voerden “De dag dat de boom sprak…” op, dit onder de bezielende leiding van docent Frouwke Dijkhuis.

Het ontroerende en indrukwekkende verhaal speelt zich af op een Groningse boerderij in de Tweede Wereldoorlog met mensen zoals jij en ik, op een plek waar de bomen de oorlog nog hebben meegemaakt. Je wordt meegenomen in een tijd waarin vrijheid kostbaar is, je niet weet wie je wel en niet kan vertrouwen en waar angst je leven beheerst.

Een thema dat met de huidige oorlog in Oekraïne angstig en voelbaar dichtbij komt. In het ruim twee uur durend theaterspektakel, dat in de openlucht plaatsvond, stond de 77 jaar bevrijding centraal, met daarin ruimte voor een lach en een traan, voor zang en dans en voor liefde en dood.

Frouwke Dijkhuis was trots op hoe het was verlopen:”Donderdag kwamen rond de 175 bezoekers. Prachtig, alleen jammer dat het weer niet meewerkte. Vrijdag was het weer beter en met ruim twee keer zoveel belangstellenden kunnen we spreken dat het zeer geslaagd is wat we met z’n allen hebben neergezet.”

Foto’s: Dre Kruizenga

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.