Oekraïense vluchtelingen in Warfheem moeten verhuizen

WARFFUM – Op 14 april verhuizen de Oekraïense vluchtelingen in zorginstelling Warfheem in Warffum naar andere locaties. De gemeente heeft dit besluit genomen nadat na de eerste opvang van vluchtelingen meer zorgbehoeftige mensen in Warfheem zijn komen wonen. Sindsdien is gebleken dat de zorg voor zorgbehoeftige bewoners en de zorg voor Oekraïense vluchtelingen niet goed te combineren is. Dat vindt de gemeente geen wenselijke situatie.

De Oekraïense vluchtelingen krijgen meer zelfstandige woonruimte aangeboden in Leens, Kantens, Kloosterburen en vakantiewoningen in Lauwersoog. Daarbij krijgen mensen wel dezelfde ondersteuning die ze nu krijgen.

De Oekraïense bewoners van Warfheem zijn op 11 april persoonlijk ingelicht door locoburgemeester Mariette de Visser. De verhuizing is op donderdag 14 april.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.