Politie Ommelanden Noord: Waarschuwing tegen messenslijpers

HET HOGELAND – Recent kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen van mogelijke oplichting. Meldingen kwamen o.a. uit Farmsum, Roden en Akkrum. Ongevraagd melden zich bij bedrijven personen die vragen of er messen, beitels of andere gereedschappen geslepen moeten worden.

Na het uitvoeren van de werkzaamheden vragen de personen een absurd hoge vergoeding. Daarnaast moet er vaak gelijk contact betaald worden. Indien betaling achterwege blijft ontstaan er vervelende discussies waarbij de personen soms intimiderend gedrag vertonen

Het advies is om met dergelijke personen geen zaken te doen of alleen zaken te doen indien vooraf duidelijke schriftelijke afspraken zijn gemaakt over de werkzaamheden en de daaraan verbonden kosten.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.