Centrecourt TC Winsum heet voortaan Jans Warringa Baan

WINSUM – Zaterdagmiddag zagen de aanwezigen van de officiële opening van het tennisseizoen bij tennisclub Winsum hoe baan 1 werd omgedoopt tot de Jans Warringa Baan, vernoemd naar het oudste lid binnen de gelederen. 

Nadat Tiemen Oosting, voorzitter van TCW, een ieder van harte welkom welkom had geheten, werd er nog even teruggekeken op de afgelopen jaren en werden de vele vrijwilligers binnen de club (ruim 25% van de leden) bedankt.

Speciaal woord voor Jans Warringa

Hij is het oudste lid (87 jaar) van de vereniging en wordt gezien als icoon binnen de TCW: een voorbeeld voor zowel jeugd als volwassenen, een graag geziene gast op vele toernooien in zowel de directe omgeving tot zelfs over de landsgrenzen. De voorzitter omschrijft Jans als een sociale man, die erg betrokken is bij de TCW en een goede ambassadeur voor de tennisclub is.

Helaas is spelen vanwege ziekte niet meer mogelijk voor Jans, maar een ieder weet dat zijn hart nog altijd bij de club is .

Lees verder onder de foto

Jans Warringa, geflankeerd door dochter Wilga en vrouw Minke

De TCW spreekt grote waardering uit richting Jans Warringa en baan 1 – het centrecourt – zal vanaf heden “Jans Warringa baan” heten. Vervolgens werd door een tweetal jeugdleden het bord onthuld.

Ook de echtgenote werd in het verhaal betrokken. Minke Warringa heeft haar Jans vele uren moeten missen tijdens alle tennisactiviteiten, maar kreeg altijd weer een opgetogen echtgenoot thuis.

De voorzitter spreekt de wens uit, dat het nog een tijdje mogelijk is Jans te blijven ontmoeten op het tennispark. Jans zal wellicht nog wel eens weer een technische of tactische tip voor iemand hebben.

Tenslotte sprak Jans Warringa de aanwezigen toe. Hij was erg verrast en ontroerd en sprak zijn dank uit. Hij voelt zich erg gedragen door de meelevendheid van de Tennisclub Winsum.

Na afloop van deze onthulling werd door de aanwezigen genoten van een hapje, drankje en gezellig samen zijn en werd er volop getennist op deze mooie voorjaarsdag.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.