Glasvezel van ViberQ rukt op

WINSUM – Het glasvezelnet van ViberQ rukt op. Donderdag werd een verdeelpunt voor glasvezelinternet geplaatst bij Meeden in Winsum.

“De PoP, zoals dit gebouwtje in vakjargon heet, zorgt voor de distributie van het glasvezelsignaal in de Winsum,” zegt projectmanager André Bergsma van het Groningse bedrijf ViberQ. “Het is een belangrijke schakel bij de komst van razendsnel internet in het gebied. Vanuit de PoP kunnen we heel Winsum ontsluiten.”

Deze locatie krijgt haar voeding vanuit Ulrum, waar een groter verdeelpunt staat. Dankzij het project Snel internet in de buitengebieden ligt al een vezelkabel die een ronde maakt in het aardgasbevingsgebied. Enkele jaren geleden is deze met subsidie van de provincie Groningen aangelegd door Rodin. ViberQ is een werkmaatschappij van Rodin. “De hoofdkabel ligt er al. Daarom kunnen we nu snel uitbreiden naar Winsum, Baflo en omgeving. Op dit moment zijn we al bezig om de glasvezelverbindingen tussen de verdeelpunten aan te leggen.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.