Ruim 75 verenigingen op Vocale en Muzikale dag Winsum

WINSUM – Ruim vijfenzeventig verenigingen presenteren zich zaterdag 23 april vanaf 09.30 uur op de negende Vocale en Muzikale dag Winsum. De organisatie is in handen van de KCZB Regio Noord en Stichting Promotie Winsum.

De KCZB is een landelijke korenorganisatie. De verenigingen zien er weer naar uit om optredens te verzorgen. Dat is te zien aan het aantal aanmeldingen, dat de vorige edities ruim overtreft.

Op zes buitenlocaties in vier kerken en zalencentrum De Hoogte komen ruim 1.900 deelnemers in actie, van kinderkoren, gemengde koren, mannenkoren, vrouwenkoren, gospelgroepen, shantykoren, popkoren en dweilorkesten.

Als speciale gast is het Showkorps North Frisian Percussion Corps uit Dokkum de hele dag aanwezig in de straten van Winsum. Verder neemt muziekvereniging De Bazuin Winsum en ook het opleidingsorkest Twister deel aan het programma. Het dweilorkest De Boogbloazers uit Winsum speelt ook door het centrum. Kaas-Notenhuysch Winsum houdt tegelijkertijd de traditionele Groninger Poffertdag. Die wordt muzikaal ondersteund door drumfanfare Avanti uit Groningen.

Bovenstaande foto’s zijn van eerdere edities (2016 en 2018) van de Vocale en Muzikale Dag 

In Cultureel centrum De Blauwe Schuit organiseert de KCZB in samenwerking met KNMO (Koninklijke Nederlands Muziek Organisatie) een dag instrumentale muziek door diverse muziekverenigingen. Blaaskapellen zijn te vinden op de podiumwagens in het centrum en nabij de Albert Heijn. Onder leiding van muziekvereniging Wilhelmina uit Leens vindt de slotmanifestatie plaats in kerkelijk centrum De Poort.

De hele dag staat in het teken staan van ‘Help de mensen in de Oekraïne’. Op diverse locaties staan collectebussen.

Straatorkesten, straatmuzikanten en singer-songwriters kunnen zich overigens nog spontaan op de dag zelf nog melden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.