Koeiendans in Winsum

WINSUM – Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijkse koeiendans van Winsumer Zuivel. Na een winter in de stal stond er genoeg gras in het land en was het droog genoeg, zodat de koeien weer lekker naar buiten konden. Dit gebeurde onder grote publieke belangstelling.

Het in grote getale toegestroomde publiek genoot met volle teugen van de dansende koeien. Na afloop werden de kalfjes geaaid en bezochten vele van de toegestroomde bezoekers de boerderijwinkel van Winsumer Zuivel en gingen met vla, yoghurt, hangop, kefir of ander lekkers naar huis.

Uiteindelijk kwamen de koeien tot rust en werd er lekker gegraasd

Sinds een aantal jaren wordt er op de boerderij van de familie Wolters in Winsum een gedeelte van de melk zelf verwerkt tot o.a. vla, yoghurt, hangop en kefir. Tevens is er rundvlees van eigen koeien verkrijgbaar en eieren en kaas van boeren uit de regio. Dit wordt aan huis verkocht in een zelfbedienings boerderijwinkel aan de Netlaan 3 in Winsum. Op de boerderij van de familie Wolters krijgen de koeien voornamelijk gras te eten, wat de smaak van de zuivel en het vlees ten goede komt.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.