Opening fietsroute Noorderrondritten voor cyclo-sportieven

ONDERDENDAM – Aanstaande zaterdag 23 april is de opening van de Noorderrondritten: een nieuwe fietsroute van 144 kilometer door Noord-Groningen. Het is de eerste volledig bewegwijzerde route in de provincie die geschikt is voor racefietsers en e-bikers. De route van 144 kilometer is opgedeeld in lussen van 84 en 60 kilometer.

De opening is in Onderdendam, het middelpunt van de Noorderrondritten, de befaamde schaatstocht.  Van10.00 – 10.30 uur zullen in het dorpshuis van Onderdendam (Achterweg 1) bestuurders de opening van de tocht verrichten.

Bij de opening zijn Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen), Theo de Vries (wethouder Het Hogeland), Theo Berends (voorzitter Routebureau Groningen), Ludy Bultena (voorzitter Noorder Rondritten) en Peter Post (voorzitter MFAC Loppersum) aanwezig. Wielrenners van verenigingen uit Bedum, Delfzijl, Middelstum, Stedum en Winsum zijn uitgenodigd om een deel van de route te fietsen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.