Rondje Lauwersmeer op 23 april

LAUWERSMEER – Het Rondje Lauwersmeer is het openingsevenement voor het wandelseizoen rondom het Lauwersmeer. De route loopt rondom het Nationaal Park met opgewaardeerde routes, uitkijktorens, informatieborden en bankjes, om de wandelaar al het moois van het natuurgebied waar zij doorheen lopen te tonen.

De route kent een rijke historie als Lauwersmeermars en heeft zijn sporen verdiend als militaire mars. De mars is 19 keer georganiseerd in Duitsland als “Bergen-Hohne Mars”. Toen de mars daar in 1993 voor het laatst werd georganiseerd is de organisatie vanaf 1994 overgenomen door de W.L. van Nassaukazerne in Zoutkamp. Vanaf 2012 is de Stichting Lauwersmeermars opgericht om de mars voort te zetten. In 2017 heeft de Stichting 40Mijl de Lauwersmeermars overgenomen om deze tocht nieuw leven in te blazen en continuïteit van deze mooie route te waarborgen.

Het Rondje Lauwersmeer is een bijzonder mooie route van ongeveer 45 en 25 kilometer om het Lauwersmeer. Hierbij wandelen de deelnemers door en langs het prachtige natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer. Bij de Lauwersmeermars gaat het om de afstand, het wandelen, de wind, de wolken, de weidsheid en flora & fauna, met het Lauwersmeergebied als gastheer. De route wordt georganiseerd met muziek en onderweg zal Staatsbosbeheer aanwezig zijn om informatie te geven over al het moois dat deze route te bieden heeft!

Onderweg is de horeca geopend als stempelpost en hier kan van de reguliere kaart genuttigd worden.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.