Koolvis uit de oven.

INGREDIENTEN voor 4 personen.

  • wortelen 600 g
  • boter 2 el
  • groentebouillon 150 ml
  • room 150 g
  • mosterd 1 el
  • peterselie 3 el
  • koolvisfilet (zonder vel) 600 g
  • zout
  • Peper

bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Smelt de boter in een pan en stoof er de worteltjes in aan. Schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 3 tot 4 minuten garen.

Roer de room glad met de mosterd en 2 el peterselie.

Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout.

Roer de helft van het roommengsel door de wortelen. Schep ze in een ingevette ovenschaal. Dek af met de vis en lepel er de rest van de mosterdroom over. Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de oven. Werk af met peterselie en serveer met gekookte aardappelen.

Eet smakelijk

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.