ADVERTORIAL: Ook Rottum en Schouwerzijl verzekerd van glasvezel Delta Fiber Network

Nu het al zeker is dat er glasvezel van DELTA Fiber Netwerk aangelegd gaat worden in Winsum en het oosten-, zuiden- en westen van Het Hogeland, zijn nu ook de inwoners van Rottum en Schouwerzijl verzekerd van het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. Het percentage deelnemers schoot de afgelopen weken omhoog in deze twee dorpen van Het Hogeland. Inwoners van de overige kleine(re) dorpen van Het Hogeland die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dit nog kosteloos doen tot 11 mei 2022.

Tijdens de aanleg komt DELTA Fiber Netwerk ook langs woningen, waarvan bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Ook deze woningen wil DELTA Fiber Netwerk alvast aansluiten op het glasvezelnetwerk. Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open. Inwoners kunnen gebruik maken van een glasvezelaansluiting, als een abonnement afgesloten wordt.

De inwoners van en Andel, Doodstil, Eppenhuizen, Hornhuizen, Kantens, Kleine Huisjes, Kloosterburen, Kruisweg, Molenrij, Oldenzijl, Oosternieland, Pieterburen, Rottum, Stitswerd, Vierhuizen, Warfhuizen, Westernieland, Zandeweer en Zuurdijk hebben nog tot 11 mei de tijd om zich aan te melden voor een gratis glasvezelaansluiting. Een abonnement voor tv, internet en/of telefonie kan afgesloten worden bij één van de volgende telecomaanbieders: Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit vóór 11 mei, dan hoeven aanmelders geen aanleg- en aansluitkosten à €650,- te betalen.

Sparen voor mooie gevulde bloembakken in Rottum

Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Vanuit Dorpsbelangen Rottum is een initiatief gestart om zo van het dorp op de oudste wierde van Nederland een nog mooiere woonplek te maken. Bij iedere aanmelding voor een glasvezelabonnement sparen de inwoners via deze actie voor een gezamenlijk doel; mooie gevulde bloembakken in het dorp. Het bleek een succesvolle spaaractie die goed aansloeg in het dorp, de aanmeldingen stromen binnen!

Met nog drie weken te gaan zetten we samen met de inwoners, lokale verkopers, verenigingen en ambassadeurs flink onze schouders eronder om zoveel mogelijk inwoners te overtuigen van het belang van een goedwerkend glasvezelnetwerk voor Het Hogeland. Inmiddels hebben al meer dan 1 miljoen  huishoudens en bedrijven in heel Nederland toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber. En daar komen iedere maand nog zo’n 20.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allersnelste internet.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.