Werkloosheid Hogeland blijft nagenoeg gelijk

HET HOGELAND – De werkloosheid in de gemeente Het Hogeland is afgelopen maand nauwelijks veranderd. Het aantal mensen met een WW-uitkering daalde van 439 naar 437, zo meldt het UVW in de maandrapportages.

In maart nam in de [rovincie Groningen het aantal WW-uitkeringen verder af. Ook in de sector transport & logistiek waren minder werkzoekenden beschikbaar, terwijl het aantal regionale vacatures het afgelopen jaar sterk groeide. Voor werkzoekenden betekent dit toenemende kansen op werk. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag als vrachtwagenchauffeur, expediteur en transportplanner.

Eind maart telde Groningen 6.137 WW-uitkeringen. Dat is 2,0% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in maart af met 94 uitkeringen (-1,5%) ten opzichte van vorige maand. Vooral onder WW’ers uit uitzendbureaus, horeca & catering, overige commerciële dienstverlening en detailhandel nam het aantal uitkeringen af. Daar tegenover staan sectoren waar de WW juist toenam in maart, zoals de industrie en zorg & welzijn. Eind maart 2022 was het aantal WW-uitkeringen in Groningen ruim lager dan een jaar eerder (-33,4%)./Webredactie

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.