Glasvezelkaravaan trekt door Winsum

WINSUM – “De glasvezelkaravaan komt eraan!” sprak Ronald Verbarendse van ViberQ donderdagmorgen op het terras van De Gouden Karper in Winsum. Vlak daarvoor drukten Eltjo Dijkhuis, wethouder en Harun Saraç, directeur van Atsa Infra op een grote rode knop. Daarmee gingen de werkzaamheden voor de aanleg van snel glasvezelinternet in Winsum, Baflo en omgeving officieel van start.

Een optocht van graafmachines, een bouwkeet, rollen glasvezel en een draaiorgel kwam op de klanken van het Grönnens Laid in beweging en trok door Winsum. Onderweg deelden de medewerkers honderden bloemetjes uit om het goede nieuws te vieren.

Lees verder onder de foto

“Je kunt wel zeggen dat je in een gebied glasvezel aan wilt leggen… maar dat is nog wat anders dan het ook daadwerkelijk doen.”, legde Verbarendse de aanwezigen uit. “Ons bedrijf is met het moeilijkste begonnen. We legden eerst internet aan in de buitengebieden. Daardoor hebben we ons netwerk al aan alle kanten van Winsum en Baflo klaarliggen en kunnen we nu snel de kernen aansluiten.”

Wethouder Eltjo Dijkhuis benadrukte het belang van snel internet voor het gebied. “Er is genoeg keuze en wij vinden het heel fijn en ook belangrijk dat die voorziening beschikbaar komt. Voor het MKB, voor de bedrijvigheid en voor particulieren is het van belang dat je goed de digitale snelweg op kan. We ondersteunen het dan ook van harte dat die voorziening ook in deze gemeente wordt ontsloten en wensen jullie daarbij veel succes en plezier!” De gemeente maakte afspraken met ViberQ over de aanpak. “Daar zijn we goed uitgekomen, dus namens de gemeente: veel succes en toi-toi-toi!”.

Veel inwoners hebben in de afgelopen weken hun gratis aansluiting geclaimd. De werkzaamheden zijn steeds zichtbaarder. Onder anderen door de inrichting van een groot materiaaldepot bij Ranum. Ook dat zorgt ervoor dat steeds meer bewoners én bedrijven kiezen voor Glasvezel… uit Groningen!

Uitgelichte foto: Wethouder Eltjo Dijkhuis en Harun Saraç, directeur van Atsa Infra

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.