Open dag Reddingstation KNRM Lauwersoog voor jong en oud

LAUWERSOOG – Op zaterdag 30 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Reddingbootdag. Reddingstations langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

KNRM-reddingstations door het hele land hebben een leuk programma voor jong en oud klaarstaan om bezoekers een beeld te geven van het bijzondere reddingswerk. Bekijk de boten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal brengt, ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk en kijk naar een spectaculaire demonstratie.

Meevaren voor donateurs

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘redders aan de wal’ genoemd. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders. Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen. Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.

Programma station Lauwersoog

Station Lauwersoog, verantwoordelijk voor acties op het Lauwersmeer en de Waddenzee opent haar deuren van 10.00-16.00. Donateurs mogen meevaren op de snelle boten Annie Jacoba Visser en Springbok, inschrijving ter plaatse is noodzakelijk. Wie op die dag besluit donateur te worden mag dit avontuur ook meemaken. Een indrukwekkende ervaring! Overig publiek mag op de klassieke reddingsboten Gebroeders Luden en de Louwes. Om 12.00 geeft de bemanning van KNRM een demonstratie. Aan de steiger in de zeehaven ligt het beroemde vlot de Sterke Yerke. Dit nieuwgebouwde vlot is te bezichtigen voor het publiek. Verkoop van koffie en thee is aanwezig. Voor de kinderen is er een lekkere verrassing.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.