Provincie en gemeente beginnen project om jongeren meer kansen te bieden

UITHUIZEN – Met een symbolisch partijtje spijkerslaan gaven wethouder Mariëtte de Visser en Gea Boerma, concerndirecteur van de provincie Groningen, de klap op het begin van het project Van Waarde. Bijgestaan door Ernst Otten, directeur van Ability die, voor het geval dat het mis zou gaan, de EHBO-kist bij de hand had. De klappen werden gegeven in Noorderhuizen, de leerwerkplek van Werkplein Ability in Uithuizen.

Het project Van Waarde richt zich op jongeren van 16 tot 27 jaar die geen onderwijs volgen, geen baan hebben en ook geen uitkering krijgen. Jongeren aan de rafelrand van de samenleving. Het project helpt hen bij hun opleiding, het vinden van werk en deelname aan de samenleving. Gea Boerma: “We willen deze jongeren toekomst bieden. Het zal niet gemakkelijk zijn maar we bieden ze een steuntje in de rug.” Wethouder Mariëtte de Visser: “We doen al veel maar het mooie is dat het provinciebestuur nu ook aan boord is. Met deze steun kunnen we de gehele doelgroep in beeld krijgen. Het gaat erom dat we mensen actief maken om hun eigen zelfstandigheid te krijgen. Het gaat om werk, vrijwilligerswerk, bijscholing, hulp om de zaak op de rails te krijgen, kortom: maatwerk voor een beter toekomstperspectief.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !