Veel belangstelling voor toekomst Wehe-den Hoorn

WEHE-DEN HOORN – De plannen voor Het Kunstencentrum De Ploeg zijn vrijwel rond. Over een maand is het ontwerp gereed voor de aanvraag van de bouwvergunning. Zo bleek zaterdag tijdens de informatiedag over mogelijke plannen voor Wehe- den Hoorn.

Het gemeentebestuur gebruikt de plannen voor Wehe- den Hoorn als experimenteergelegenheid voor de ontwikkeling van de omgevingsvisie en het omgevingsplan, kort samengevat: de nieuwe manier van ruimtelijke ordening die vanaf volgend jaar van kracht is en tal regels en wetten moet vervangen. Op dit moment is men in de fase van het vaststellen wat er in Wehe zoal zou moeten gebeuren aan verbetering van de leefbaarheid en hoe dat te verwezenlijken is. De informatiemiddag is het resultaat van overleggen en ideeën verzamelen van de gemeente.

De informatiedag in café De Hoornstertil was druk bezocht en de inwoners konden zich buigen over ideeën en plannen die er – schetsmatig – lagen. Met briefjes kan men aangeven wat er zou moeten gebeuren en wat niet. De herbouw van de oude katholieke lagere school tot een de Ploeg gewijd kunstencentrum scoorde hoog. Voor het terrein van de voormalige woonvorm De Ster en het leegstaand schoolgebouw van het HHC kreeg woningbouw veel hits. Het idee om ook nog een cultuurhuis in Wehe te vestigen – naast het Ploeghuis en het Marnehoes lijkt toch omstreden te zijn.

De reacties worden verzameld en een werkgroep gaat er mee aan de slag om haalbaarheid en wenselijkheid af te wegen. Duidelijk is in ieder geval dat het Ploegcentrum binnenkort de vergunningenprocedure ingaat. Het ingewikkelde is dat projecten gelijktijdig lopen. Zo is de reconstructie van de Mernaweg al afgerond en wordt de holle kies van de oude lagere school snel in uitvoering gebracht. Woningbouw is al een lastigere kwestie want daar zijn investeerders voor nodig.

Er waren heel aardige reacties ingeleverd. Een inwoner zou graag een strandje bij de voormalige haven gerealiseerd zien. Een ander eiste zijn parkeerplaats terug die verloren is gegaan bij een renovatie. Toch een opmerkelijke hartenkreet.

Foto: Twee inwoners vullen een reactie in.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.