Julika Marijn met ‘Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij’ naar De Hoogte

WINSUM – Vrijdag 13 mei 2022 komt Julika Marijn met de voorstelling ‘Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij’ naar zalencentrum De Hoogte in Winsum. 

Vanuit haar kamertje met uitzicht op het Museumplein in Amsterdam schreef Etty Hillesum (1914-1943) haar indrukwekkende dagboeken in een ontwrichte wereld met steeds meer vrijheidsbeperkingen en onderdrukking. Paradoxaal genoeg doet Etty in die donkere tijd verslag van een bevrijdend proces in zichzelf. Haar teksten zijn genadeloos eerlijk, poëtisch en vol zelfspot en spreken wereldwijd nog altijd tot de verbeelding. Meer dan ooit is Etty’s zoektocht naar zichzelf en haar eigen plek een voorbeeld voor nieuwe generaties.

Eén ding is wel zeker: men moet de voorraden liefde op deze aarde helpen vergroten. Ieder beetje haat aan deze wereld toegevoegd, maakt haar onherbergzamer dan ze al is.

In ‘Etty Hillesum – Dat onverwoestbare in mij’ wekt Julika de schrijfster tot leven. Zij deed dat eerder in haar veelgeprezen voorstelling ‘In duizend zoete armen’. Bij herlezing werd Julika opnieuw geraakt door de manier waarop Etty omgaat met het lijden en ondanks alles de schoonheid van het leven blijft zien. Met een hernieuwde blik richt Julika spelend en zingend een ontroerend monument op voor een krachtige vrouw die zelfs in de diepste duisternis een licht zag branden.

Aanvang: 20.30 uur

Kaarten: €15,- (Vrienden van de SKKW €13,-) via www.skkw.nl en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.