Rocking Good Folk sluit seizoen af met top folkact

WINSUM – Rocking Good Folk is er in geslaagd om als afsluiting van het seizoen 2021-2022 weer een top folkduo te contracteren. The Quiggs, een Schots/Deens duo bestaande uit het echtpaar Stephen en Pernille Quigg, zal als onderdeel van de Europese voorzomertoer ook het podium bij Rocking Good Folk betreden en op 8 mei het vijfde seizoen spetterend afsluiten.

Stephen Quigg (uit de wereldberoemde folkband The McCalmans) is een gerenommeerd folkzanger die al meer dan 40 jaar zijn brood verdient met het spelen van muziek. Stephen heeft door de jaren heen solo opgetreden, maar gedurende 10 jaar maakte hij ook deel uit van de legendarische folkgroep The McCalmans totdat ze stopten in 2010.

Pernille Quigg (singer-songwriter) groeide op in een heel klein dorpje in het oosten van Jutland, waar de oude mensen zich nog herinneren dat een zangvogeltje in de appelboom van de buren zat en de Deense versie van ‘I’m a Rambler I’m a Rover’ zong. Als jong volwassene verhuisde ze, muzikale voetsporen volgend, naar Ierland en later naar Schotland, waar liefde en muziek in perfecte harmonie samengaan, meestal. ​

De combinatie van de twee stemmen in close harmony in liedjes, zowel traditioneel als hedendaags, afgewisseld met anekdotes en een vleugje humor, oogst veel lof van zowel het publiek als de organisatoren. Een concert met The Quiggs is een kans om volksliederen in hun oorspronkelijke vorm te horen – eenvoudige, maar zeer expressieve, prachtige harmonieën en liedjes die de deelname van het publiek zoeken.

Het concert op zondag 8 mei is het laatste concert voor de zomerstop, dus mis het niet!

Aanvang 14:00 uur, zaal open 13:30 uur

Entree 15,-

Zaal De Hoogte, Kerkpad 8, 9951 EP WINSUM

Bestellingen via www.rockinggoodfolk.nl, 06 39391954 of Eventbrite

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.