Meerdere tulpenbollentochten op het Hogeland

KLOOSTERBUREN – De boeren die op het Hogeland bloembollen verbouwen, moeten rekening houden met ernstige drukte rond hun percelen. Er zijn drie initiatieven voor bollentochten, dit weekend.

Vandaag lanceerde de VVV-Bedum een bollentocht in samenwerking met de cyclosportieven fietsclub van Bedum, die overigens op elk gewenst tijdstip te fietsen is. Men kan deze fietsroute downloaden op de VVV-website. De Rotary heeft vanuit Uithuizermeeden een bollentocht, te voet, op de fiets of met de auto op 30 april. Op deze dag is er ook de Tulpenbockentocht georganiseerd door café-restaurant Willibrord in Kloosterburen. Deze toch – wandelend of fietsen – van 25 kilometer heeft zes stops waar men verrast wordt op lekkernij die met de streek en de bollen te maken hebben. Christa Schepers van Café Willibrord: “Vorig jaar was de tocht voor het eerst met toch 174 deelnemers. Onderweg serveren we een biertje dat door een brouwster uit Harlingen van bloembollen is gemaakt. Ook is er een biertje van brouwerij Het Zotte Kalf uit Winsum. De tocht heet Tulpenbockentocht, dat verwijst naar het voorjaars bokbier en de tulpen. En het is natuurlijk promotie van de streek.” De tocht wordt opgeluisterd door muziek van de Banjoman, het Soltkamper Smartlappenkoor en de Pronkjewail orgeldraaier.

Schepers is er zich bewust van dat twee tochten op een dag worden gehouden, “Dat is jammer,” zegt ze. “We hebben vorig jaar meteen na de tocht met de telers deze datum vastgelegd.”

De tocht in Kloosterburen kost all-inclusive 27,50 p.p. Opgave via tulpenbockentocht@kpnmail.nl

Foto: Tulpenvelden bij Broek

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !